DIDAKTISK TEORI – TIL LÆREREN
Didaktisk teori - om undervisning i billedkunst
“Didaktisk teori- til læreren” henvender sig til billedkunstundervisere i gymnasiet, og er tænkt som artikler, der kan inspirere til og være med til at videreudvikle på underviserens undervisning i billedkunst i gymnasiet. Artiklerne er fagdidaktiske og koncentrerer sig særligt om de problemstillinger, vi støder på i den del af faget, der handler om undervisning i […]
DANNELSE I ET ANTROPOCÆNT PERSPEKTIV
Artikel: Dannelse i et antropocænt perspektiv (layoutet)
Artiklen undersøger, hvordan vi kan arbejde med forbundethed, det antropocæne og bæredygtighed i undervisningen i design/design & arkitektur og billedkunst.
Artiklen er udgivet i TEGN 2023
UNDERSØGENDE UNDERVISNING
Artikel: TAP-metoden og undersøgende undervisning i billedkunst (layoutet)
Artiklen undersøger, hvad det egentlig vil sige at arbejde med undersøgende undervisning, læring og didaktik i billedkunst. På hvilke måder gavner det vores elever? Og mere konkret: Hvordan kan vi med TAP-metoden i hånden lære vores elever at arbejde undersøgende på en billedkunstfaglig måde?
Artiklen er udgivet i TEGN, 2022
MOTIVATION I BILLEDKUNST
Artikel: Motivation og læring i billedkunstundervisningen (kort_layoutet)
Artikel: Motivation i billedkunstundervisningen (lang version)Artiklen sætter fokus på, hvordan vi kan motivere elevernes produktive og praksisorienterede tilgang til billedkunst i gymnasiet? Hvilke motivationsudfordringer er til stede - og hvorfor? Og hvordan kan vi arbejde med motivationsudfordringerne og ikke imod dem.
Artiklen er først udgivet i TEGN, 2020
KREATIVITETSFREMMENDE UNDERVISNING
Artikel: Kreativitetsfremmende undervisning
Artiklen handler om, hvordan vi i billedkunstundervisningen mon bedst lærer unge mennesker at turde drømme og realisere det, som endnu ikke findes?
Artiklen er først udgivet i TEGN, 2019
ANALYSEOPGAVER – TIL ELEVEN
Analyseopgaver - til brug i samspil med teori og praksis
“Analyseopgaver – til eleven” er materiale udviklet til elever i billedkunst på c, b og a-niveau i gymnasiet. Analyseopgaverne tager udgangspunkt i teoriartiklerne i “TAP. Teori til analyse og praksis i billedkunst” og eleverne kan selv downloade og/eller printe materialet, hvor ud fra analyseopgaverne udføres og sættes i portfolioen.
ANALYSEØVELSER
ANALYSEARK
ARBEJDSSPØRGSMÅL
SKRIFTLIGHED
PRAKSISOPGAVER – TIL ELEVEN
Praksisopgaver - til brug i samspil med teori og analyse
“Praksisopgaver – til eleven” er materiale udviklet til elever i billedkunst på c, b og a-niveau i gymnasiet. Praksisopgaverne tager udgangspunkt i teoriartiklerne i “TAP. Teori til analyse og praksis i billedkunst” og eleverne kan selv downloade og/eller printe materialet, hvor ud fra praksisopgaverne udføres og sættes i portfolioen.